Heippa,

kävin lukemassa Possumunkin blogia ja sain sieltä ruoka- (ja juoma-) päiväkirjaidean. Päätin siis laatia itselleni semmosen ja pitää sitä nyt joka päivä.

Aion kirjata siihen jokaisen päivän syömisiä aikoineen, painoa ja liikuntaa, mitä olen sinä päivänä harrastanut. Liikuntaa kai jaan "urheiluksi" ja "arkiliikunnaksi", eli juoksulenkit ja spinningit tulisi eri sarakkeeseen kuin esim. pyöräily kauppaan. Mutta ajattelin että on hyvä kirjata tätä arkiliikuntaakin, koska on päiviä jolloin istun oikeesti koko päviän koneen ääressä, joten sitä arkiliikuntaa ei voi ottaa itsestäänselvyytenä.

Tarkoituksena siis on ihan mielenkiinnosta seurata mitä syön, miten liikun ja miten kehoni reagoi siihen. Onneksi en tarvitse mitenkään dramaattisesti laihduttaa (ks. aiemmin mainittu pömppömaha ja jenkkikset). Mutta aika usein kärsin ilmavaivoista ja turvotuksesta, joten ihan kiva saada selville mitkä ruuat sitä loppujen lopuksi aiheuttavat. Ja taulukosta näen myöskin miten kehoni käyttää nesteitä: aion punnita itseäni kolmesti päivässä - aamulla ennen lenkkiä, lenkin jälkeen ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Siitä näen mihin suuntaan ja miten paljon grammat liikkuvat - ja mitä sitä kaunistelemaan, onhan se selvä että jos paino heittelee 100-800g päivässä niin nesteethän se siellä liikkuvat eikä rasva.

Eli tällainen suunnitelma nyt. Katsotaan miten pitkään jaksan tätä pitää. Siis en mä aio sitä tänne blogiin kirjoittaa - laadin oikein hienon Excel-taulukon :) ja siihen sitten aion kirjata. Ehkä en jaksa kauhee pitkään, mutta toisaalta ehkä jaksan.. Nyt kun on se karkkilakko niin ajattelin että sekin vois auttaa pitää makeishimot kurissa, ehkä semmonen henkinen keppi. Jos en halua jälkeen päin nähdä niitä syötyjä karkkimääriä ylöskirjattuna, niin ehkä helpommin jaksan jättää syömättä. Pitäkää peukkuja!

T. Kyra Sisko